Ana içeriğe atla

Sebzeli tavuk




Bugün bitmeden hızlıca sebzeli yemek tarifi vermek istiyorum sizlere. 

Pratikce anlatıyorum:
Tavuk göğüsünü kuşbaşı doğruyoruz. Tavada baharatlayıp yağda kızartıyoruz. Patatesleri küp küp az iri olacak şekilde doğruyor ve ayrı bir tavada kızartıyoruz. Brokoliyi haşlıyoruz.
Sonra borcama önce patatesleri sonra tavukları sonrada brokoliyi yerleştiriyoruz. 
MalzemelerimiZin çokluğuna göre biraz suyun içine sarı tuz (Vegeta ) karıştırıp üzerine gezdiriyor ve 30 dk kadar fırında pişiriyoruz.

Bu tarif icinde Feyzacığıma teşekkur ediyorum:)








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Kahvaltıya tavada patates kızartması

Bugün kahvaltıya sadece bir önerim var. Belkide zaten yapıyorsunuz. Ama yapmayanlara fikir olsun istedim.
Patatesleri küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kapaği kapalı kızartabilirsiniz. Yumuşamaya ve kızarmaya başladıklarında arzuya göre baharat ilave edin. (Kırmızı biber ve pul biber kesin olsun)
Çok basit ve güzel oluyor.
Mutlu kahvaltılar