Ana içeriğe atla

Kavrulmuş Şekerli Badem

Almanyada fuarlarda en çok satılan ve sevilen bir lezzet. Ve hazırlanışı çok basit.

Malzemeler:
200 g badem
200 g kahverengi toz şeker
1 paket vanilyatozu
tarçın

Evvela tavaya 200 ml su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya şeker vanilya ve tarçını ilave ediyoruz. Güzlece karıştırıp bademleride ekliyoruz. 
Ve şeker karamel haline gelinceye kadar arada karıştırmak suretiyle sürekli kaynatıyoruz. Şekerler bademe yapışıp kristalleştimi tabağa alabiliriz. (3.cü resimdeki gibi oldumu kenara alıp biraz karıştırın. 4.cü resimdeki gibi olacaktır)


Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Solero Pastası

Keki hafif üzeri serinletici yaz günlerinde favori pastam.
Keki için:
4 yumurta 1 (kahve) fincan şeker 1 fincan sıvıyağ 2 paket vanilya puding tozu 1su bardağı un 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 paket (yani 800g) sıvı krema 4 paket krema sertleştirici (Sahnesteif)
Üzeri için:

Vişneli Etimek Tatlısı

Etimek tatlısını bu sefer biraz daha renkli denedim. Hafif ve lezzetli oldu. Bizim evdekiler artık sadesini istemiyor, bir daha hep vişneli olsun dediler. Çok pratik bir tarif, malzemeler mevcud ise, çabucak yapabileceğiniz bir tatlı.
Altı için malzemeler: Etimek
Şerbeti için: 2 bardak su 1 buçuk bardak şeker
Muhallebisi için: 1 litre süt 500 ml krema (Schlagsahne) Yarım paket vanilya puding tozu 8 kaşık nişasta 2 kaşık şeker 2 paket vanilya
Üzerine: Vişne (çekirdeksiz) 500ml vişne suyu  2 kaşık Nişasta (ben 2 paket sade Tortenguss kullandım)

Kahvaltıya tavada patates kızartması

Bugün kahvaltıya sadece bir önerim var. Belkide zaten yapıyorsunuz. Ama yapmayanlara fikir olsun istedim.
Patatesleri küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kapaği kapalı kızartabilirsiniz. Yumuşamaya ve kızarmaya başladıklarında arzuya göre baharat ilave edin. (Kırmızı biber ve pul biber kesin olsun)
Çok basit ve güzel oluyor.
Mutlu kahvaltılar